wtorek, 12 lutego 2013

Kokardki z ricottą, pancettą i groszkiem wg Gordona Ramsay'a

W programie Kurs gotowania z Gordonem Ramsayem zobaczyłam szybkie ale efektowne przepisy, postanowiłam wypróbować kilka z nich i oto pierwszy efekt. Danie szybkie (15minut), proste i obłędnie pyszne!!!
Duża porcja :)

SKŁADNIKI:

makaron kokardki 500gram
boczek wędzony  400gram (może być parzony)
śmietana gęsta 2-3 łyżki
groszek mrożony 450gram (jedno opakowanie)
opakowanie sera ricotta
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
oliwa z oliwek

Wstawiamy makaron do wrzącej wody, osolonej z kilkoma kroplami oliwy z oliwek.
Pod koniec gotowania dorzucamy groszek mrożony, gotujemy razem oszczędzając czas i garnki :)
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na kilku kroplach oliwy. Dodajemy posiekany drobno czosnek.
Makaron z groszkiem odcedzamy, dorzucamy do boczku, mieszamy, dodajemy śmietanę, mieszamy, doprawiamy i dodajemy ricottę. Gotowe. Pyszne.

SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz