Podpatrzyłam pyszny przepis w programie Ewy Wachowicz "Przez żołądek do serca". Nie zapisałam go ale coś zapamiętałam i zrobiłam po swojemu. Jako, że nie robiłam nigdy kopytek postanowiłam użyć pół środka i kupiłam Kopytka czy leniwe Knorr. Szybkie i pyszne, polecam.
Składniki:
Opakowanie kopytek Knorr
3 łyżki brązowego cukru
2 łyżki masła
4 śliwki duże lub 6 małych
Śmietanka 30% 100ml
Kopytka przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Gotujemy. Na patelni prażymy cukier, kilka minut wystarczy i dokładamy masło. Mieszamy. Śliwki przekrawamy i wyciągamy pestki, kroimy na ćwiartki, dodajemy do masła z cukrem. Ciagle mieszając podsmażamy około 10minut. Dodajemy śmietankę mieszając. Sos powinien się zredukować. Dodajemy ugotowane kopytka i delikatnie mieszamy. Podajemy na ciepło.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz