środa, 14 marca 2012

Krewetkowa pasta (spaghetti)

Masz ochotę na coś dobrego, niepowtarzalnego i szybkiego?
Nastawiaj wodę na makaron:)

SKŁADNIKI:
1 opakowanie makaronu (nitki, świderki cokolwiek lubisz)
krewetki (ilość według uznania, ja używam 250 gram)
1 limonka
1 główka czosnku
sól
oliwa z oliwek


Wstawiamy wodę na makaron, oczywiście solimy i dolewamy kilka kropel oliwy z oliwek.
Czosnek wyciskamy lub drobno siekamy, wyciskamy sok z limonki i mieszamy z krewetkami.
Zakrywamy folią spożywczą na 10 minut.
Gotujemy makaron, gdy jest gotowy odlewamy wodę i wstawiamy na ogień patelnię z kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Doprawiamy szczyptą soli.
Gdy się nagrzeje wrzucamy zamarynowane krewetki, podsmażamy 3 minuty mieszając, na koniec dodajemy makaron, mieszamy i gotowe:)

DOBRY POMYSŁ:
Makaron ten można urozmaicać dodając szpinak lub brokuły.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz